Misschien herken je het wel: het lukt je maar niet om een leuke partner te vinden, of de verbinding met jouw huidige partner voelt oppervlakkig of is ver te zoeken. Hoeveel je ook verlangt naar een diepgaande relatie, het lijkt alsof er altijd iets in de weg staat.
Maar wist je dat dit onbewust te maken kan hebben met jouw familiesysteem? Een belangrijke vraag om jezelf te stellen is: is mijn systemische partnerplek wel vrij?
Wat is een systemische partnerplek?
In een familiesysteem heeft iedereen recht op zijn of haar eigen plek. Eén van deze plekken is de partnerplek. Deze plek wordt pas later in je leven, als je volwassen bent, opgevuld door de liefdespartner van jouw keuze.
Maar bij alleengeboren tweelingen gebeurt het helaas vaak dat deze partnerplek onbewust al wordt ingenomen door hun verloren tweelinghelft. Als jouw tweelinghelft onopgemerkt is gebleven, dan heeft hij of zij waarschijnlijk geen plek gekregen in jouw kinderrij.
Het kan zijn dat jij uit liefde en loyaliteit jouw broertje of zusje dan maar op jouw partnerplek hebt gezet. Deze plek is immers nog vrij, totdat je volwassen bent en een leuke partner tegen komt. Hoewel dit voortkomt uit een diep verlangen naar verbinding, offer je hiermee jouw vermogen om een diepgaande liefdesrelatie aan te kunnen gaan op.
Wat gebeurt er als jouw partnerplek niet vrij is?
Moeite met het vinden van een partner
Als jouw partnerplek niet vrij is ben je eigenlijk niet beschikbaar voor een relatie. Potentiële partners voelen dit onbewust aan. Hierdoor trek je vaak emotioneel onvolwassen partners aan of mensen die eigenlijk niet beschikbaar zijn. Het kan erg frustrerend zijn als je alsmaar single blijft, terwijl je eigenlijk graag een relatie wil. Je kunt zelfs het gevoel krijgen dat er iets mis met je is.
Geen échte verbinding in je huidige relatie
Doordat jouw partnerplek onbewust al bezet is kan het voelen alsof er een onzichtbare muur tussen jou en je partner staat. Jouw partner voelt dat jij in de onderstroom ergens anders mee bezig bent en er eigenlijk helemaal geen ruimte is voor hem of haar. Dit kan leiden tot frustratie, onbegrip en zelfs eenzaamheid binnen jullie relatie.
Hoe maak je jouw partnerplek vrij?
Erken de plek van jouw verloren tweelinghelft
Je verloren tweelinghelft verdient een eigen plek in jouw familiesysteem. Een krachtige manier om dit te doen, is door in een familieopstelling bewust te erkennen waar hij of zij thuis hoort: in jouw kinderrij en niet op jouw partnerplek. Dit helpt om jouw partnerplek vrij te maken voor jouw (toekomstige) partner.
Onderzoek en laat belemmerende overtuigingen los
Veel overtuigingen die je hebt over jezelf en de liefde zijn gevormd door de pijn van het verlies in de baarmoeder. Misschien geloof je onbewust dat je geen liefde verdient, dat je niet goed genoeg bent, of dat mensen je toch altijd verlaten. Het is belangrijk om deze belemmerende overtuigingen te herkennen en los te laten - zowel de bewuste als de onbewuste.
Verwerk onverwerkte emoties
De pijn en het verdriet van het verlies van je tweelinghelft kan je onbewust tegenhouden om je volledig open te stellen en te verbinden. Jouw eerste ervaring in dit leven was immers dat je 'in de steek werd gelaten'. Het verwerken van deze emoties helpt je om niet langer vanuit angst te handelen in het aangaan van relaties, maar vanuit vertrouwen.
Ben je klaar om jouw partnerplek vrij te maken?
Verlang jij ernaar om eindelijk de ruimte te voelen om een diepe verbinding aan te kunnen gaan met jouw (toekomstige) partner? Dat je je volledig open durft te stellen en vol zelfvertrouwen kunt ervaren hoe het is om liefde te kunnen geven én ontvangen?
Ik begeleid jou hier graag bij, zodat jij je volledig vrij kunt voelen in de liefde. Het vrijmaken van jouw partnerplek is een belangrijk onderdeel van het coachingstraject dat ik speciaal heb ontwikkeld voor alleengeboren tweelingen.
Wil je hier meer over weten? Klik dan hier.
Liefs Veerle
Comentarios