top of page
DSC_7086.jpg

Over mij

DSC_7878.jpg
DSC_8522.jpg

Ik ben Veerle van der Ven en ik ben geboren in Eindhoven ('91). Inmiddels woon ik in een mooie buitenwijk van Veghel, wat een goede middenweg is tussen de stad waar ik ben opgegroeid en het dorp waar mijn man Wesley vandaan komt. Samen hebben wij twee zoontjes, Liam ('21) en .... ('24). 

Mijn hele leven heb ik mij eenzaam en onbegrepen gevoeld.

Al van kinds af aan merkte ik dat ik anders was en ik heb lang gedacht dat er iets mis met mij was.

Totdat ik erachter kwam dat ik een alleengeboren tweeling ben. Het herontdekken van mijn tweelinghelft heeft er bij mij voor gezorgd dat alle puzzelstukjes op zijn plek vielen. Ik kon mijzelf eindelijk beter begrijpen en het werd voor mij ook duidelijk waarom mijn leven is gelopen zoals het is gelopen.

Door mijn zusje weer een plekje te geven in mijn leven kwam er ook steeds meer ruimte voor mijzelf. Het leek wel alsof ik nu pas echt mezelf kon leren kennen. Langzaam begon ik te ontdekken wie ik nu eigenlijk ben en wat ik hier op aarde kom doen. Mijn zelfvertrouwen groeide, waardoor ik voor mijzelf en een leven met meer vrijheid durfde te kiezen. Voor het eerst kon ik genieten van mijn leven!

Ik zie het nu als mijn missie om alleengeboren tweelingen bewust te maken van het verdriet dat zij al sinds hun conceptie met zich meedragen en hen vervolgens te begeleiden bij hun helingsproces.

 

Dit verliestrauma wordt namelijk vaak niet opgemerkt, doordat een tweelinghelft makkelijk gemist kan worden op een echo. Veel mensen beseffen zich dus niet dat zij eigenlijk een alleengeboren tweeling zijn. Zij begrijpen hierdoor niet waar hun klachten vandaan komen en dat kan erg eenzaam zijn.

 

Mijn helingsproces was een lange, verdrietige en pijnlijke periode, waarin ik mij erg eenzaam heb gevoeld. Ik gun het jou om hier niet alleen doorheen te hoeven gaan. Je hebt het namelijk al zo lang alleen moeten doen. ❤

DSC_7060_edited.jpg

Hoe kwam ik erachter dat ik een alleengeboren tweeling ben?

Daar heb ik mijn lieve zoontje Liam voor te danken. Hij zorgde er met zijn komst voor dat mijn leven op zijn kop stond en dat mijn wereldbeeld compleet veranderde. Liam was namelijk een huilbaby, maandenlang heeft hij gehuild. We probeerden van alles, maar niemand kon ons vertellen wat er met hem aan de hand was. De artsen zeiden dat er niets mis met hem was en ik kreeg het gevoel dat we steeds minder serieus werden genomen.

 

Ik kon moeilijk geloven dat een baby zomaar urenlang huilt en mijn moedergevoel zei me dat er meer achter zat. Wanhopig bleef ik op zoek naar een oplossing, waardoor ik uiteindelijk bij een NEI therapeut terecht kwam. Daar ging een wereld voor mij open! Door met de biotensor contact te maken met het onderbewustzijn van Liam kreeg hij eindelijk de mogelijkheid om ons duidelijk te maken waarom hij zo verdrietig was. We kwamen erachter dat hij niet alleen was in de baarmoeder en dat hij zijn boertje en zusje al vroeg in de zwangerschap is verloren.

Maar dat was niet het enige, want al snel bleek dat Liam niet alleen zijn eigen verdriet aan het verwerken was. Hij spiegelde namelijk ook mijn verdriet om mijn eigen verloren tweelinghelft. Het gat dat mijn zusje in mijn hart had achtergelaten probeerde Liam uit loyaliteit voor mij op te vullen. Die taak is natuurlijk veel te zwaar voor een kind. Eindelijk kon ons helingsproces beginnen en al snel ging het met Liam een stuk beter. Het overmatige huilen stopte en na 19 maanden slapeloze nachten konden we nu eindelijk slapen. 

 

Bij mij ging het verwerkingsproces een stuk langzamer, doordat ik dit trauma al mijn hele leven onbewust bij mij had gedragen. Ik besefte mij dat het verliezen van mijn zusje het begin was geweest van een reeks heftige gebeurtenissen in mijn leven. Het verdriet had zich flink opgestapeld bij mij, waardoor mijn weg naar heling langer en complexer was dan dat van Liam.

Voor mij is NEI hierin erg belangrijk geweest. Via het onderbewustzijn kunnen we namelijk tot diep naar de kern van het probleem gaan om het vervolgens te verwerken. Op bewust niveau kon ik natuurlijk niet meer praten over mijn ervaring tijdens mijn conceptie, maar mijn onderbewustzijn wist mij nog precies te vertellen hoe ik mij op dat moment gevoeld heb. Stap voor stap ben ik dit trauma gaan helen, waardoor uiteindelijk mijn ware ik naar boven kon komen.

DSC_8038_edited.jpg

Ik kon mijn plek in de reguliere gezondheidszorg niet vinden.

Al sinds mijn 17e was ik werkzaam in de reguliere gezondheidszorg in verschillende functies, waaronder als verpleegkundige en operatieassistent. Al die tijd kon ik maar moeilijk mijn plek vinden en ik kreeg totaal geen voldoening van mijn werk. Ik wilde zó graag mensen helpen, maar had niet echt het idee dat ik dat op deze manier aan het doen was. De behandelingen waren voor mijn gevoel vooral gericht op symptoombestrijding en er werd nauwelijks gezocht naar waar een probleem echt vandaan kwam.

Mijn ervaring met NEI was compleet anders dan wat ik tot dusver in de reguliere gezondheidszorg gewend was. Via het onderbewustzijn gingen we wél tot diep naar de kern van een probleem, waarvan ik nu weet dat dit meestal helemaal teruggaat naar jouw conceptie, zwangerschap of geboorte. Hier is in de reguliere gezondheidszorg helaas nog maar weinig aandacht voor. Aan de gevolgen van het verliezen van een broertje of zusje in de baarmoeder wordt nog maar nauwelijks gedacht.

Daarom neem ik met liefde deze taak op mij. Ik ben dankbaar dat ik meer bewustwording mag creëren over alleengeboren tweelingen en dat ik het vertrouwen krijg om hen te mogen begeleiden op hun pad naar heling. Eindelijk heb ik mijn plek hier op aarde gevonden en ik neem hem vol zelfvertrouwen in.

Benieuwd naar wat ik voor jou kan betekenen?

Herken je je in mijn verhaal en heb jij het gevoel dat jij misschien wel een alleengeboren tweeling bent?

Neem gerust contact met mij op. Ik begeleid jou graag bij jouw helingsproces, zodat jij jouw leven

vol zelfvertrouwen en in vrijheid kan gaan leven.

DSC_7187.jpg
DSC_7086.jpg

Mijn opleidingen

 • HBO-Verpleegkunde
  Fontys Hogescholen ('12)

 • Operatieassistent
  U
  MCU ('17)

 • NEI therapie
  Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel ('23)

 • Systemisch werk
  Opleidingsinstituut Jolanda Vleugel ('23)

 • Orthomoleculair adviseur basis
  Ortho Health Foundation ('24)

Mijn cursussen

 • Reiki I en II
  Zennu ('22)

 • Soul Body Fusion®
  Vidya ('24)

 • Human Design - Living your design
  International Human Design School ('24)

 • Human Design - Rave ABC's (i.o.)
  International Human Design School

bottom of page